La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, ieri profesorii şi elevii şi-au manifestat respectul pentru cel care a conferit nume şcolii. În primul rând, Catedra de limba şi literatura română a organizat activităţi atractive pentru toţi. Doamnele prof. Cornelia Bratu, Ana Buzincu, Maria Căruntu, Rahila Cuşnir, Camelia Lorenţi, Maria Rotariu şi Gabriela Ştefancu s-au ocupat de organizarea şi desfăşurarea concursurilor „Info-literatura”, „Condei de jurnalist” şi „Cum te conving să citeşti o carte?”. Un moment liric Eminescu a fost realizat, la clasa a XII-a G, sub îndrumarea dnei prof. Ana Buzincu.
Dl prof. Marian Palade, din partea Catedrei de educaţie muzicală, a pregătit o serie de cântece, recitări şi scenete. Printre altele, elevele Roxana Nichifor şi Oana Stoica, din clasa a XII-a G, au interpretat melodia „Dor de Eminescu”, cu versuri de Grigore Vieru şi pe muzică de Ion Aldea Teodorovici. Eleve ale clasei a IX-a C au avut succes în a-i face şi pe ascultători să le acompanieze la cântecul „Nebun de alb”, de Emeric Imre. Chiar şi cei mai mici elevi s-au implicat trup şi suflet pentru această zi; de exemplu, Nicoleta Afrăsinei şi Radu Andronic au interpretat melodii de muzică populară. Pe lângă ei, elevii clasei a X-a D au pus în scenă „Reuşita lui Făt-Frumos din lacrimă”, textul adaptat şi regia fiind semnate de Anda Oniciuc.
Profesorii de la Catedra de fizică-chimie-biologie au pregătit concursuri de eseuri şi sesiuni de referate. Dna prof. Cătălina Popescu a iniţiat un concurs de cultură generală, în care s-au întrecut elevii claselor a IX-a A, a IX-a C, a IX-a D şi a IX-a E, iar alţi elevi din clasele a IX-a au aflat despre „Cele mai importante 10 descoperiri ştiinţifice în 2009” şi despre „Genii şi ciudăţeniile lor” cu ajutorul doamnelor prof. Angela Rabei şi Cristina Maxim. Clasele de socio-umane, îndrumate de prof. Cezar Anuţei, Marius Eşi, Anamaria Catargiu şi Iolanda Olariu, au susţinut o dezbatere despre „Gândirea critică între performanţă şi creativitate la disciplinele socio-umane”. De asemenea, şi catedrele de informatică, geografie, limbi străine, istorie şi dna bibliotecară Lăcrămioara Andrei au contribuit la reuşita manifestărilor. Între timp, sportivii şcolii şi-au etalat energiile şi măiestria la „Cupa Mihai Eminescu 2010”, în cadrul căreia au avut loc finala concursului de tenis de masă şi un meci de handbal.
Se poate spune că aproape fiecare profesor, elev sau angajat al colegiului a aniversat astăzi cei 160 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, în felul său, cu câte o contribuţie mai mică sau mai mare, dar care s-a făcut simţită. După toate manifestările, elevii şi profesorii s-au întors la ore, mulţumiţi de reuşita activităţilor şi deja aşteptând următorul an, când, desigur, vor pregăti altele, poate încă mai frumoase şi mai interesante, ca omagiu pentru patronul spiritul al colegiului.
(MARIA AURORA CLEMENT, clasa a IX-a C, profil Jurnalism, prof. îndrumător ANA BUZINCU)
Biblioteca Colegiului Național ,,Mihai Eminescu"" din Suceava îşi desfăşoară activitatea în colaborare cu elevii şi cadrele didactice. Biblioteca şcolară prin activitățile organizate contribuie la formarea interesului pentru lectură, dezvoltarea competenţelor de lectură şi comunicare. Elevii din clasele I-XII au acces la un fond de carte de 47550 de volume, 550 Cd-uri, Dvd-uri, şi o sală de lectură modernă cu 50 de locuri și 6 calculatoare, videoproiector și program de informatizare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
-
Universul creației eminesciene I La biblioteca Colegiului Național ,,Mihai Eminescu'' din Suceava în perioada 10. 01.2023-1...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu